Helpot bruschetat erilaisilla täytteillä

Mutkattomuus on avainsana, kun ystävät kokoontuvat yhteiseen illanviettoon joulun alla. Lämpimän glögin kanssa maistuvat rustiikkiset bruschettat. Kata pöytään erilaisia suolaisia herkkuja ja anna jokaisen koota oma leipänsä!

Valmistusaineet

  • maalaisleipää

  • valkosipulinkynsiä

  • mustapippuria myllystä

  • rucolaa


Päällysvaihtoehdot:

  • vihreää tai punaista pestoa tai valmista tomaattipastakastiketta

  • jättirapuja, parmesaania ja vuohenjuustoa

  • kypsää broilerin rintafileetä, parmesaania ja sinihomejuustoa

  • artisokkaa, kalamataoliiveja, parmesaania tai mozzarellaa ja pinjansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Viipaloi leipä. Hiero viipaleisiin hieman valkosipulia.

  2. Levitä leiville muutama teelusikallinen pestoa tai ruokalusikallinen pastakastiketta. Nostele päälle haluamasi täytteet.

  3. Paista leipiä uunin ylätasolla n. 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut hieman ja leivät ovat lämpimiä. Viimeistele mustapippurilla ja rucolalla.

Juomasuositus
Helpot bruschetat erilaisilla täytteillä

Marjaisa ja raikas punaviini, oluista raikas ja maltainen lager.