Takaisin
Resepti

Helppo mansikkaraakakakku

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Helppo mansikkaraakakakku

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60 min
12 hlö
60 min
12 hlö

Tällä helpolla ja herkullisella mansikkaraakakakulla hellit kesän juhlissa gluteenitonta, vehnätöntä ja maidotonta kasvisruokavaliota noudattavia vieraita. 

Juomasuositus

Kesän ehdottomiin herkkuhetkiin kuuluvat mansikat ja makea kuohuviini Moscato-rypäleestä. Italian Astin kepeän kukkea ja makea, mutta silti raikas kupliva on nappivalinta myös tälle mansikkaiselle raakakakulle, jolle pähkinät antavat rouheaa rakennetta.

Punainen kuohuva vaihtoehto tulee samoilta seuduilta: Brachetto-rypäleestä valmistettu makean mansikkainen viini toimii kakun kanssa väriä myöten.

Valmistusaineet
Pohja:
  • 100 g (1,5 dl) ruskeita manteleita
  • 1 dl rusinoita
  • 4 pehmeää, kuivattua viikunaa
  • 0,75 dl kookoshiutaleita
  • ripaus suolaa

Täyte:
  • 200 g (3,5 dl) cashewpähkinöitä
  • 400 g tuoreita mansikoita perattuna
  • 1 kypsä banaani
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa tai ruokokidesokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl neitsytpuristettua kookosöljyä (esim. cocovi)

Koristeeksi:
  • 3 dl mansikoita
  • tuoreita mintunlehtiä
Valmistusohjeet
  1. Aloita kakun valmistelu hyvissä ajoin, jopa päivää aiemmin, sillä pähkinöiden liottamiseen ja kakun hyytymiseen menee tunteja.

  2. Pane pohjan mantelit ja kakun täytteen cashewpähkinät erillisiin kulhoihin veteen likoamaan neljäksi tunniksi tai yöksi jääkaappiin.

  3. Valmista pohja tehosekoittimella tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä: Kaada mantelit siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kumoa mantelit kuorineen monitoimikoneen kulhoon ja mittaa joukkoon muut pohjan ainekset. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista massaa.

  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Painele pohjamassa vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

  5. Huuhtele liotetut cashewpähkinät siivilässä, valuta ja kumoa monitoimikoneen kulhoon. Hienonna pähkinät.

  6. Lisää joukkoon peratut mansikat, paloiteltu banaani, kookosmaito sekä hunaja, vaniljasokeri, suola ja sitruunankuoriraaste. Soseuta seos tasaiseksi.

  7. Mittaa kookosöljy pakastepussiin. Sulje pussi ja nosta lämpimään vesihauteeseen (45-asteiseen). Kun öljy on muuttunut juoksevaksi, lisää se ohuena nauhana täyteseokseen koneen käydessä.

  8. Tarkista maku ja makeuta halutessasi lisää.

  9. Kaada seos kakkuvuokaan, peitä ja pakasta vähintään neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

  10. Ota kakku sulamaan jääkaappiin vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua.

  11. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Kakku säilyy jääkaapissa hyvänä pari päivää.