Fondue on seuraruokaa parhaimmillaan, joten varaa aikaa syömiseen ja seurusteluun.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Rento raclettepelti on täydellinen seurusteluruoka pimeneviin iltoihin. Ja mikä parasta, se syntyy ilman raclettepannua, kätevästi uunipellillä.
Suolainen raclettepelti kaipaa juomalta hivenen tasapainottavaa makeutta, jota löytää puolikuivasta portugalilaisesta roseeviinistä. Vinho Verden alueen roseeviineissä voi olla lisäksi kokonaisuutta keventävää pirskahtelevuutta.
6 (800 g) jauhoista uuniperunaa (esim. Rosamunda)
2 rkl rypsiöljyä
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
Täyte:
250 g raclettejuustoa (12 viipaletta)
75 g hillosipuleita
100 g minisuolakurkkuja
1 suippopaprika tai tavallinen paprika
50 g palvikinkkua
50 g salamia
lehtipersiljaa
Pese ja halkaise perunat. Tasoita perunan puolikkaiden pohja, jotta ne pysyvät suorassa. Tee perunoiden halkaisupintaan ristikkoviillot. Aseta puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle. Hiero viipaleiden pintaan öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes se ovat kypsiä ja saaneet pintaansa hieman väriä.
Valmistele tällä välin täytteet. Poista paprikasta siemenet ja viipaloi se. Ota kaikki muutkin täytteet valmiiksi esille. Voit laittaa täytteet myös tarjoiluastiaan ja nostaa pöytään. Näin jokainen voi valita mieleisensä täytteet.
Nosta pelti uunista ja lisää jokaisen perunaviipaleen päälle raclettejuustoa. Jatka paistamista vielä 2–4 minuuttia, kunnes juusto on juuri ja juuri sulanut. Tarjoa raclettepelti heti.