Takaisin
Resepti

Herne-vuohenjuustoquiche

Kasvisruokavalio

Herne-vuohenjuustoquiche

Kasvisruokavalio
40 min
2 hlö
40 min
2 hlö

Herkullisen herne-vuohenjuustopiirakan voit valmistaa yhteen isoon piirakkavuokaan tai useampaan pieneen annosvuokaan.

Juomasuositus

Kepeän ja hedelmäisen vehnäoluen raikas kirpeys sopii hienosti vuohenjuuston hapokkuuteen.

Klassinen viinivalinta on vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc Ranskasta tai Uudesta-Seelannista.

Valmistusaineet
  • 1 pkt (400 g) makeaa pakastepiirakkataikinaa

Täyte

  • 300 g pakasteherneitä

  • 1 kananmuna + 1 keltuainen

  • 2 dl kuohukermaa

  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa

  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta minttua

  • 1 tl sormisuolaa

  • 0,5 tl valkopippuria myllystä

Päälle

  • 1 ruukku herneenversoja

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohjeet
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi levyksi. Ota muotilla ympyröitä ja laita ne voideltuihin piirakkavuokiin tai yhteen isoon piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

  2. Tee täyte. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Kaada vesi pois. Soseuta puolet herneistä sauvasekoittimella. Laita hernesose, kokonaiset herneet, muna ja keltuainen kulhoon. Lisää kerma, murusteltu juusto ja minttu. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita tasaiseksi.

  3. Esipaista pohjat: laita piirakkapohjien päälle pala leivinpaperia ja painoksi kuivattuja herneitä tai riisiä. Paista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen.

  4. Lisää täyte esipaistetuille pohjille. Jatka paistamista n. 10–30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Paistoaika riippuu vuokien koosta ja uunin tehosta.

  5. Koristele piiraat halutessasi herneenversoilla. Pirskota päälle hieman öljyä ja viimeistele pinjansiemenillä.


Tällä reseptillä valmistat noin kahdeksan pikkupiirakkaa tai yhden ison piirakan.

Vinkki: Voit painella taikinaympyrät myös muffinipeltiin. Kun esipaistat piirakkapohjia uunissa, laita painoksi kuivattuja herneitä tai riisiä. Paino estää piirakan reunoja valumasta paistamisen aikana.