Takaisin
Resepti

Hernepesto-perunasalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Hernepesto-perunasalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Uudet perunat ja tuoreista herneistä surautettu pesto hurmaavat alkukesän parhaassa perunasalaatissa, hernepesto-perunasalaatissa.

Juomasuositus

Salaatissa on paljon elementtejä, jotka vaativat viiniltä raikkautta ja ryhdikkyyttä. Kapriksissa on suolaa, sinapissa tulisuutta ja hapokkuutta ja rucolassa pippurisuutta ja karvautta. Kotimaisten ihanien uusien perunoiden aromeja ei kuitenkaan pidä peittää. Laadukas eurooppalainen hieman runsaampi  riesling voisi toimia tässä hienosti. Ranskan Provencen roseeviinistä löytyy salaatin vaatimaa raikasta hapokkuutta. Oluthyllystä poimisin vaalean vehnäoluen, jonka raikas hedelmäisyys ja lempeä sitruksisuus olisivat oiva yhdistelmä uusien perunoiden ja yrttien kera. 

Valmistusaineet 
  • 1 kg perunoita (siikli) 

Hernepesto: 

  • 150 g tuoreita riivittyjä tai pakasteherneitä 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 1/2 dl pinjansiemeniä 

  • 1 rku basilikaa 

  • 1 dl oliiviöljyä 

  • 3/4 tl suolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

  • 1–2 rkl vettä 

Lisäksi: 

  • 1 rkl makeaa sinappia 

  • 1 prk (50 g) pieniä kapriksia 

  • 2 kevätsipulinvartta 

  • 1 rku rucolaa 

  • 50 g herneitä 

  • (sitruunanmehua) 

Valmistusohjeet
  1.  Pese perunat. Keitä perunat kannen alla kypsiksi, 15–20 minuuttia.  

  2. Valmista pesto. Keitä tuoreita herneitä (200 g) 3 minuuttia. Jäähdytä herneet nopeasti juoksevalla kylmällä vedellä ja valuta. Jos käytät pakasteherneitä, sulata ne. Suomalaisia herneitä ei tarvitse kiehauttaa.  

  3. Kuori valkosipulinkynsi. Paahda pinjansiemenet pannulla. Nypi basilikasta lehdet. Mittaa kaikki peston ainekset monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Mikäli seos jää paksuksi, lisää vähän vettä. 

  4. Valuta perunoiden keitinvesi pois. Nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Anna perunoiden jäähtyä hetki. Puristele perunoiden rakenne rikki. Sekoita pesto ja sinappi lämpimiin perunoihin. Anna maustua ja jäähtyä kylmäksi. 

  5. Valuta kaprikset, hienonna kevätsipulit ja huuhtele rucola. Lisää ne ja herneet perunasalaattiin. Purista sitruunanmehua halutessasi päälle. 

Resepti Mika Rampa, Kuva Antti Raatikainen, Juomasuositus Katja Sipi, Alko Helsinki