Hibiskustee:
-
Kiehauta 4 dl vettä ja ota kattila pois liedeltä.
-
Lisää teepussit tai irtotee ja hauduta 3–5 minuuttia.
-
Poista teepussit ja lisää 4 dl kylmää vettä. Jäähdytä kylmäksi.
Vinkki: Voit myös valmistaa teen hauduttamalla kylmässä vedessä yön yli.
Marjaisa Hibiskus-jäätee:
-
Lisää hibiskustee, sitruunamehu ja grenadiini kannuun.
-
Sekoita huolella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa makeutta siirapilla tai happamuutta sitruunalla.
-
Täytä kannu jäillä ja lisää koristeeksi sitruunan siivuja ja haluamiasi kauden marjoja. Kruunaa kannu esimerkiksi mintun oksalla.
Vinkki: Lisämausteet teessä toimivat hyvin, valitse vapaasti mieleisesi teelaatu. ”Omasta mielestäni paras sekoitus syntyy, kun laittaa puolet hibiskusta ja loput vihreää teetä", suosittelee Alkon drinkkiasiantuntija Santeri Saarinen.
Resepti Santeri Saarinen, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström