Takaisin
Resepti

Hibiskus-jäätee

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Hibiskus-jäätee

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
3 tuntia
4 hlö
3 tuntia
4 hlö

Terveellinen ja trendikäs hibiskusjäätee sopii kesän janojuomaksi ja juhlabooliksi. Tee kerralla koko kannullinen ja koristele sesongin marjoilla!

Valmistusaineet
  • 8 dl hibiskusteetä kylmänä  

  • 1/2–1 dl sitruunamehua  

  • 1/2–1 dl grenadiinia 

  • 1 sitruuna  

  • 1 dl kauden marjoja  

  • tuoretta minttua  

Hibiskustee:

  • 8 dl vettä 

  • 3 pussia hibiskusteetä  

  • tai 3–4 rkl (9 g) irtoteetä 

 

Valmistusohjeet

Hibiskustee:

  1. Kiehauta 4 dl vettä ja ota kattila pois liedeltä.  

  2. Lisää teepussit tai irtotee ja hauduta 3–5 minuuttia.  

  3. Poista teepussit ja lisää 4 dl kylmää vettä. Jäähdytä kylmäksi. 

Vinkki: Voit myös valmistaa teen hauduttamalla kylmässä vedessä  yön yli. 

 

Marjaisa Hibiskus-jäätee:

  1. Lisää hibiskustee, sitruunamehu ja grenadiini kannuun. 

  2. Sekoita huolella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa makeutta siirapilla tai happamuutta sitruunalla.  

  3. Täytä kannu jäillä ja lisää koristeeksi sitruunan siivuja ja haluamiasi kauden marjoja. Kruunaa kannu esimerkiksi mintun oksalla.  

Vinkki:  Lisämausteet teessä toimivat hyvin, valitse vapaasti mieleisesi teelaatu. ”Omasta mielestäni paras sekoitus syntyy, kun laittaa puolet hibiskusta ja loput vihreää teetä", suosittelee Alkon drinkkiasiantuntija Santeri Saarinen.

Resepti Santeri Saarinen, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström