Hirviburgerit

Burgerit ovat mitä mainiointa juhlaruokaa, sillä jokainen syöjä voi koota haluamansalaisen hampurilaisen. Hirven jauheliha on vähärasvaista. Sekoita joukkoon rasvaisempaa possun jauhelihaa tai nautaa, niin saat mehevämmät purilaiset!

Valmistusaineet

  • 4 sämpylää

  • 4 viipaletta Viinitarhurin juustoa tai muuta maukasta juustoa

  • 8 viipaletta pekonia

  • n. 1 dl puolukkamayoa (ks. etiketti.fi:stä hakusanalla puolukkamayo)


Burgeripihvit

  • 400 g jauhelihaa, josta osa hirven ja osa possua

  • 1 kananmuna

  • 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia tai timjamia

  • suolaa, mustapippuria myllystä


Tarjoiluun

  • tomaattiviipaleita, salaattia ja suolakurkkua

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pihvien ainekset ja paista pannulla tai uunissa.

  2. Lämmitä tai paahda sämpylät ja kokoa burgerit.

Juomasuositus
Hirviburgerit

Puolukan hapoille riittävästi rakennetta sisältävä, mehevä ja hilloinen, juureksille roteva ja voimakas cabernet sauvignon -punaviini Chilestä, malbec Argentiinasta, shiraz Australiasta. Oluista hedelmäinen ja vivahteikas ale.