Hortapesto

Valmista pesto villiyrteistä: vuohenputkesta, voikukasta ja nokkosesta. Tarjoa sitä vaikkapa uuniperunan täytteenä.

Valmistusaineet

  • 5 dl tuoretta vuohenputkea, ahomansikanlehtiä ja voikukkaa tai 5 dl ryöpättyä nokkosta

  • 1 dl pinjansiemeniä tai mantelirouhetta

  • 5 valkosipulin kynttä

  • noin 1 dl kylmäpuristettua

  • neitsytoliiviöljyä

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • tai luomusitruunan mehua

  • 0,5 tl hyvälaatuista merisuolaa

  • vettä

Valmistusohjeet

  1. Soseuta ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

  2. Syö täysjyväpastan kera tai uuniperunan täytteenä. Maistuu myös riisikakun tai ruisleivän päällä. Lisäpotkua pestoon saa parmesaanista tai mozzarellasta.

Juomasuositus
Hortapesto

Villiruoan kanssa maistuu luomu. Valitse hortapeston kanssa raikas, herukkainen ja nokkosinen sauvignon blanc tai yrttisen mausteinen grüner veltliner Alkon lähes 200 luomuviinin valikoimasta.

Luomuoluista pehmeän humalan ystävä valitsee hedelmäisen vehnäoluen, ja humalan puraisusta nauttiva yrttisen pilsin.