Höyrytetty riisi

Tarjoa höyrytettyä riisiä rohkeasti esimerkiksi salaatin kanssa.

Valmistusaineet

  • 2,5 dl jasmiiniriisiä

  • 1 l vettä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo riisi kylmällä vedellä useaan kertaan siivilässä.

  2. Kuumenna litra vettä kiehuvaksi kattilassa, lisää riisi ja kuumenna edelleen kiehuvaksi. Sekoita riisiä pari kertaa ja keitä noin 4 minuuttia. Kumoa riisi siivilään tai höyrytysosaan ja nosta kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vesi ei saa yltää siivilään saakka. Painele riisin läpi aukkoja, joista höyry pääsee kulkemaan läpi. Peitä kattila kannella.

  3. Höyrytä riisiä n. 10 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Pöyhi riisi ilmavaksi esimerkiksi puuhaarukalla. Mausta suolalla.