Hummus

Kikherneinen hummus sopii monentyyppiseen meze-alkupalapöytään. Herkullisen ja täyttävän, leivän kanssa nautittavan tahnan oheen sopivat esimerkiksi salaatit ja oliivit.

Valmistusaineet

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 prk (400 g) keitettyjä kikherneitä

  • 3 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl tahinia

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

  • reilu 1 dl oliiviöljyä

  • suolaa, rouhittua mustapippuria, ripaus paprikajauhetta

  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa

  • Tarjoiluun: hieman oliiviöljyä, paahdettuja pinjansiemeniä ja pitaleipää

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtaise kikherneet ja laita ne kulhoon valkosipulisilpun, hunajan, sitruunamehun ja tahinin kanssa. 

  2. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää joukkoon öljy, mausteet ja yrtit.

  3. Laita tahna kulhoon ja tee keskelle pieni kuoppa. Valuta kuoppaan öljyä. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Tarjoa pitaleivän kanssa. Hummus säilyy jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 3 päivää.

Juomasuositus
Hummus

Mezeaterian kanssa sopii vivahteikas ja ryhdikäst sauvignon blanc Chilestä tai Uudesta-Seelannista. Kokeile myös Santorinin saarelta kotoisin olevaa hapokasta Assyrtikoa tai ryhdikästä, kuivaa roseeviiniä Ranskasta tai Italiasta. Sitruunaiset vehnäoluet ovat myös hyvä vaihtoehto.