Takaisin
Resepti

Hummuskuorrutettu lohi

Gluteeniton

Hummuskuorrutettu lohi

Gluteeniton
2 tuntia
6 henkilöä
2 tuntia
6 henkilöä

Juhlapöytään sopiva lohi saa näyttävyyttä hummuskuorrutteesta ja punavihreästä koristehunnusta.

Juomasuositus

Näyttävälle annokselle istuu lohenpunainen, sitruksinen roseeviini Provencesta tai Italiasta. Oluista sitruksisen raikas kaveri tälle annokselle on saksalainen vehnäolut.

Valmistusaineet
  • 1 (800 g) ruodoton kirjolohifilee 

  • 1 tl suolaa 

  • 1 luomusitruuna 


Hummus: 

  • 1 tlk (380 g/230 g) kikherneitä 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 1–2 rkl sitruunamehua 

  • 1–2 rkl oliiviöljyä 

  • 2 rkl tahinia 

  • 1/4 tl suolaa 

  • 1/4 tl mustapippuria 

  • 1–2 rkl vettä tarvittaessa  


Koristeluun: 

  • 1 granaattiomena  

  • 1 rku minttua 

  • 1/2 chili 

  • 1/2 dl kuorimattomia manteleita 

  • 2 tl roseepippuria 

  • 1–2 rkl oliiviöljyä 

Valmistusohjeet
  1. Siirrä lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Kuivaa pinta talouspaperilla. Suolaa lohen pinta. Viipaloi sitruuna ja asettele siivut lohen päälle. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 30–40 min, riippuen lohen paksuudesta. Anna lohen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista. Voit paistaa lohen myös edellisenä päivänä ja kuorruttaa sen kylmänä. 

  2. Valmista hummus lisäämällä huuhdellut ja valutetut kikherneet tehosekoittimen kulhoon. Kuori valkosipuli ja lisää se kulhoon. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä tarvittaessa, jos tahna on liian paksua.  

  3. Halkaise granaattiomena ja koputtele siitä siemenet irti. Irrota mintusta lehdet. Poista chilistä halutessasi siemenet ja viipaloi se. Rouhi mantelit kevyesti.  

  4. Siirrä lohi tarjoiluastiaan. Poista sitruunaviipaleet. Kuorruta hummuksella. Ripottele päälle granaattiomenan siemeniä, minttua, chiliä, manteleita ja roseepippuria. Lorauta päälle oliiviöljyä. 

Vinkki: Granaattiomenan siemenet lentelevät poistettaessa helposti ympäriinsä. Niiden irrottaminen kannattaakin tehdä syvässä kulhossa esimerkiksi keittiöaltaassa. 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström