Takaisin
Resepti

Iberico–viikunasalaatti

Iberico–viikunasalaatti

20 min
4 hlö
20 min
4 hlö
Tyylikäs salaatti ilmakuivatusta kinkusta.
Juomasuositus

Hyvä kumppani salaatille on riojalainen punaviini esimerkiksi Tempranillo-rypäleestä.

Alkon viinimakutyypeistä kannattaa suunnata oranssilla merkittyjä eli vivahteikas ja kehittynyt -makutyyppiin kuuluvia punaviinejä kohti.

Valmistusaineet
  • 4 viikunaa
  • 200 g manchego-juustoa
  • 4 rkl paahdettuja, kokonaisia kuorellisia manteleita
  • 1 l sekasalaattia, esim. rucolaa, vuonankaalia ja punasalaattia
  • 16 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl (sherry)viinietikkaa
  • (sormisuolaa), mustapippuria myllystä

Tarjoiluun
  • maalaisleipää
Valmistusohjeet
  1. Tee kastike sekoittamalla öljy ja viinietikka. Mausta mustapippurilla ja halutessasi ripauksella sormisuolaa. Jos olet makeahkojen kastikkeiden ystävä, mausta kastike vielä sokerilla. 1/2 tl riittää. Laita hetkeksi sivuun.

  2. Huuhtaise ja kuivaa viikunat. Leikkaa ne neljään osaan. Poista juustosta kuori. Leikkaa kauniiksi paloiksi tai ota kuorimaveitsellä lastuja. Rouhi paahdettuja manteleita kevyesti.

  3. Pese ja kuivaa salaatti. Laita se tarjoilukulhoon. Valuta päälle kastiketta. Sekoita hyvin.

  4. Nosta päälle viikunat ja juustopalat. Taittele kinkkupalat kauniille laineille tai rullille. Laita salaattipedille. Viimeistele manteleilla. Tarjoa maalaisleivän kera.

Vinkki:

Varioi ja pikapaista kinkkuviipaleet kuumalla, kuivalla pannulla rapeiksi. Paistaminen voimistaa suolan makua, joten tällöin suola kannattaa jättää kastikkeesta pois.