![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/fi_FI/images/loader-transparent-sand.gif)
Iberico–viikunasalaatti
Hyvä kumppani salaatille on riojalainen punaviini esimerkiksi Tempranillo-rypäleestä.
Alkon viinimakutyypeistä kannattaa suunnata oranssilla merkittyjä eli vivahteikas ja kehittynyt -makutyyppiin kuuluvia punaviinejä kohti.
Odotathan hetken…
Hyvä kumppani salaatille on riojalainen punaviini esimerkiksi Tempranillo-rypäleestä.
Alkon viinimakutyypeistä kannattaa suunnata oranssilla merkittyjä eli vivahteikas ja kehittynyt -makutyyppiin kuuluvia punaviinejä kohti.
Kastike
Tee kastike sekoittamalla öljy ja viinietikka. Mausta mustapippurilla ja halutessasi ripauksella sormisuolaa. Jos olet makeahkojen kastikkeiden ystävä, mausta kastike vielä sokerilla. 1/2 tl riittää. Laita hetkeksi sivuun.
Huuhtaise ja kuivaa viikunat. Leikkaa ne neljään osaan. Poista juustosta kuori. Leikkaa kauniiksi paloiksi tai ota kuorimaveitsellä lastuja. Rouhi paahdettuja manteleita kevyesti.
Pese ja kuivaa salaatti. Laita se tarjoilukulhoon. Valuta päälle kastiketta. Sekoita hyvin.
Nosta päälle viikunat ja juustopalat. Taittele kinkkupalat kauniille laineille tai rullille. Laita salaattipedille. Viimeistele manteleilla. Tarjoa maalaisleivän kera.
Vinkki:
Varioi ja pikapaista kinkkuviipaleet kuumalla, kuivalla pannulla rapeiksi. Paistaminen voimistaa suolan makua, joten tällöin suola kannattaa jättää kastikkeesta pois.