Takaisin
Resepti

Intialainen broilerivindaloo

Laktoositon

Intialainen broilerivindaloo

Laktoositon
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Tarjoa kotiväelle tai vieraille Intian-matkaajien suosikki, mausteinen curry vindaloo, basmatiriisin tai naan-leivän kera.

Juomasuositus

Vindaloon tulisuutta pehmentää naan-leivän tai riisin lisäksi hedelmäinen, ei liian runsashumalainen ale tai raikas lagerolut. Kokeile myös aromikasta puolikuivaa pinot gris -valkoviiniä. Jos gewürztraminerien ruusuaromi miellyttää, valitse tätä rypälettä sisältävä puolikuiva tai puolimakea valkoviiniblendi.

Valmistusaineet

Vindaloo-curry

  • 4 broilerin rintafileetä

  • 800 g kiinteää perunaa

  • 4 rkl rypsiöljyä

  • 4 dl kanalientä

  • suolaa, mustapippuria myllystä

  • 1 dl hienonnettua, tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • keitettyä basmatiriisiä tai naan-leipää, tuoretta korianteria

Maustetahna

  • 3 salottisipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • n. 3 cm pätkä inkivääriä

  • 4 keskikokoista tomaattia

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 1 tl garam masalaa

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl jauhettua kuivaa korianteria

  • 0,25–1 tl jauhettua cayennepippuria

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin maustetahna. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori inkivääri. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja heitä ne pois. Laita sipulit, inkivääri ja tomaatit kulhoon. Lisää etikka, tomaattipyree ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.

  2. Sitten jatka vindaloo-curryyn. Viipaloi broilerit. Kuori ja kuutioi perunat.

  3. Kuullota maustetahnaa vokkipannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää broilerit ja perunat. Jatka paistamista noin minuutti. Lisää kanaliemi (helpoiten teet sen kanaliemikuutiosta pakkauksen ohjeen mukaan). Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle.

  4. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Poista kansi ja jatka porisuttamista miedohkolla lämmöllä noin 25 minuuttia, tai kunnes seos on paksuhkoa. Sekoittele currya kypsennyksen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. Ripottele vindaloo-curryn päälle tuoretta korianteria. Tarjoa riisin tai naan-leivän kanssa.