Italialaiset kalapullat

Tarjoa tuttujen lihapullien sijaan italialaisia kalapullia. Niissä lempeä kalanmaku saa terästyksen parmesaanista, lehtipersiljasta ja aavistuksesta chiliä.

Valmistusaineet

  • 600 g kalaa, esim. lohta, siikaa ja haukea

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 4 kypsää, keskikokoista perunaa

  • 100 g parmesaania raastettuna

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

  • 1 luomusitruunan raastettu kuori

  • 1 1/2 tl (sormi)suolaa

  • 1 tl valko- tai mustapippuria myllystä

  • 1/4 tl chilirouhetta

Päälle

  • korppujauhoja

Paistamiseen

  • n. 2 dl rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Jauha kala myllyssä tai osta valmiiksi jauhettua kalaa.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta perunat. Yhdistä kala, valkosipuli, perunaraaste ja parmesaani. Lisää kananmunat, lehtipersilja ja sitruunankuori. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

  3. Nosta massa jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

  4. Pyörittele kostutetuin käsin pieniä palleroita. Pyöräytä ne kevyesti korppujauhoissa.

  5. Paista kalapullat runsaassa öljyssä pannulla n. 5 min (öljyä saa olla paistettaessa pannulla n. puoleenväliin kalapalloja) tai vähärasvaisemmin, ilman korppujauhotusta uunissa (200 astetta, n. 15 min).

  6. Tarjoa sellaisenaan tai chilimajoneesin kera.


Näillä ohjeilla syntyvät juhlat kymmenelle:

Caprese uunikuivatuilla tomaateilla
Kuskus-oliivi-vegesekoitus
Peruna-papusalaatti
Punainen pestokastike
Chilimajoneesi
Yrtti-mantelikastike
Voileipäkakku parsalla ja skagenröralla
Souvlaki-vartaat broilerista