Italialaiset siitakkeet

Makeankirpeät siitakkeet sulostuttavat salaatit ja sopivat liharuokien seuraan.

Valmistusaineet

  • n. 6 dl puhdistettuja pieniä siitakkeita tai muita sieniä

Liemi

  • 1 pesty (luomu)sitruuna

  • 1 1/2 dl väkiviinaetikkaa

  • 1 1/2 dl valkoista balsamicoa

  • 2 dl vettä

  • 3 1/4 dl sokeria

  • 2 tl suolaa

  • 2 tl kokonaisia musta- tai valkopippureita

  • 1 laakerinlehti

  • 1 oksa rosmariinia

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi sitruuna ja laita se muiden liemiaineiden kanssa kattilaan. Kiehauta ja lisää sienet. Keitä pari minuuttia. Nosta sienet reikäkauhalla neljään pieneen steriloituun säilyketölkkiin. Kaada liemi päälle siten, että sienet peittyvät.

  2. Nosta jääkaappiin. Sulje tölkit jäähtyneinä ja säilytä viileässä. Tarjoile sienet esimerkiksi salaatissa tai liharuokien kumppanina. Sienet säilyvät viileässä muutaman viikon.


Vinkki
Sienisäilykettä voi muunnella käyttämällä erilaisia etikoita, kuten omena- tai punaviinietikkaa, tai sieniä, kuten mustaa torvisientä, osterivinokasta tai herkku-sientä.

Juomasuositus
Italialaiset siitakkeet

Viini- tai olutvalinta kannattaa tehdä pääruoan mukaan, mutta pikkuherkkuina esim. hyvän leivän kera tarjoiltuina sienten kera kannattaa kokeilla italialaista keskitäyteläistä punaviiniä, esimerkiksi laadukasta valpolicellaa.

Oluista aromikas ale on oiva lisä tämän herkkupurkin kylkeen.