Takaisin
Resepti

Itämaiset nokkosletut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Itämaiset nokkosletut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Villiyrttiasiantuntija Raija Kivimetsän luottoreseptissä perinteiset nokkosletut uudistuivat itämaiseksi kookosmaidolla ja juustokuminalla. Raija nauttii lettujen seurana mieluusti minttu- tai lakritsiteetä.

Juomasuositus

Nokkoslettujen yrttisyys ja niiden kanssa tarjottavat makeanhapokkaat lisukehillot saavat Lempeä & Makeahko -makutyypin gewürtztraminer-rieslingblendistä herkullisen hedelmäisen kumppanin. 

Gewürtztraminer on yksi viinimaailman aromaattisimmista rypälelajikkeista. Tähän ruusuisenkukkeaan lajikkeeseen usein sekoitetaan rieslingiä, joka tuo viiniin raikasta hapokkuutta ja sitruksisuutta.  

Valmistusaineet
  • 4 dl kookosmaitoa 

  • 3 luomumunaa 

  • 2,5–3 dl gluteenitonta jauhoseosta/tattarijauhoja/mantelijauhoja 

  • 3 dl hienoksi silputtua ryöpättyä nokkosta (myös pakastettu nokkonen sopii) 

  • 1/2 tl ruususuolaa 

  • 1/4 tl mustapippuria 

  • 1 tl juustokuminaa 

  • ripaus cayennepippuria 

  • neitsytkookosöljyä paistamiseen  

Tarjoiluun:

  • omena- tai tyrnihilloa, pihlajanmarjahyytelöä tms. 

Valmistusohjeet
  1. Sekoita kookosmaito, hienoksi hakatut nokkoset ja munat keskenään.  

  2. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää mausteet. Sekoita hyvin. Anna turvota puolisen tuntia. 

  3. Paista taikinasta pieniä lettuja lettupannulla keskilämmöllä. Voitele lettupannun kolot öljyllä ja lisää jokaiseen koloon noin 1/2 dl taikinaa.  

  4. Tarjoile esimerkiksi omena- tai tyrnihillon tai pihlajanmarjahyytelön kera. Maistuu ihanalta myös homejuuston ja itsetehdyn kuusenkerkkäpuolukkahillon kera. 

Vinkki: Jos sinulla ei ole nokkosia, voit korvata ne 200 grammalla pakastettua lehtipinaattia. Sulata ja puristele ylimääräinen neste pois. Hienonna ja käytä nokkosen sijaan. 

Resepti Raija Kivimetsä, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström