Takaisin
Resepti

Jäädytetyt mango-raejuustokakut

Kasvisruokavalio

Jäädytetyt mango-raejuustokakut

Kasvisruokavalio
60+ min
12 hlö
60+ min
12 hlö

Mangosta ja raejuustosta tehdyt annoskakkuset ovat kuin kevyempi versio jäädytetystä juustokakusta. 

Juomasuositus

Late harvest -jälkiruokaviinit valmistetaan myöhään korjatuista rypäleistä. Usein käytettyjä rypälelajikkeita late harvest -viineissä ovat aromaattiset Riesling, Muscat, Sauvignon blanc ja Furmint. Tarjoa viini pienestä jalallisesta lasista hyvin viilennettynä.

Valmistusaineet
  • 7 (100 g) digestivekeksiä

  • 100 g hasselpähkinöitä

  • 5 rkl vaahterasiirappia

 

Täyte:

  • 200 g raejuustoa

  • 1 mango

  • 3 rkl vaahterasiirappia

  • 1 lime

 

Viimeistely:

  • 1 lime

Valmistusohjeet
  1. Hienonna keksit ja pähkinät tehosekoittimessa ja mausta vaahterasiirapilla. Jaa seos muffinssipellin koloihin, joissa on paperivuoat. Painele tasaiseksi ja siirrä pelti pakastimeen.

  2. Kuori mango ja leikkaa se paloiksi.

  3. Lisää valutettu raejuusto tehosekoittimeen ja soseuta se tasaiseksi tahnaksi. Lisää mango ja vaahterasiirappi. Soseuta tasaiseksi. Purista yhden limen mehu joukkoon. 

  4. Kaada seos vuokiin pohjan päälle ja peitä tuorekelmulla. Pakasta vähintään 3 tuntia. Ota raejuustokakut pois pakastimesta noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. 

  5. Viimeistele kakut limenkuoriraasteella.

Vinkki: Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla tai mangososeella (noin 200 g).

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström