Jääkellarin lohi ja kartanon sinappikastike

Valmista jääkellarin lohi sinappikastikkeineen Tertin kartanon ohjeella. Sinappikastike sopii myös savumuikulle tai salaatille.

Valmistusaineet

Jääkellarin lohi

  • 8 dl vettä

  • 3/4 dl karkeaa merisuolaa

  • 2 rkl sokeria

  • 600 g lohi fileetä

Sinappikastike

  • 1 rkl vahvaa makeaa sinappia

  • 1 rkl sokeria

  • valkopippuria

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • sinapinsiemeniä

  • 1,5 dl öljyä

 

Valmistusohjeet

  1. Tee ensi kastike. Sekoita sinappi, sokeri ja mausteet. Valuta öljy hiljalleen muiden ainesten joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

  2. Kiehauta puolet vedestä. Lisää suola ja sokeri, kunnes ne ovat täysin liuenneet. Lisää loppu vesi kylmänä ja jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi. Poista lohesta ruodot ja siirrä lohi lasivuokaan nahka ylöspäin.

  3. Kaada kylmä liemi päälle niin, että kala peittyy. On tärkeää, että kala on kokonaan liemen peitossa. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna maustua yksi vuorokausi. Kaada liemi pois ja kuivaa lohi talouspaperilla.

  4. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Voit koristella viipaleet tillisilpulla. Tarjoa sinappikastikkeen kera. Kastike sopii myös savumuikuille tai salaatille.

Juomasuositus
Jääkellarin lohi ja kartanon sinappikastike

Jääkellarin lohi ja sinappikastike vaativat viiniltä runsasta hedelmäisyyttä ja raikasta hapokkuutta. Niitä löytyy useimmista riesling- ja grüner veltliner -viineistä Itävallasta, Chilestä tai Saksasta.

Oluen ystävä valitsee raikkaan ja maltaisen vaalean lagerin tai rapsakan hedelmäisen pilsin.