Kesän maistuvin kala grillataan ja maustetaan chilitahnalla, soijalla, ruokosokerilla ja viinietikalla. Marinadi tekee kalan pinnasta juuri sopivan makean, tahmean ja tulisen.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Soijalla ja inkiväärillä marinoitu siika sopii riisin ja salaatin kera pääruoaksi tai vaikkapa uudistamaan joulun kalapöydän makuja.
Japanilaisen siian kanssa maistuu hedelmäinen, yrttisen mausteinen pinot grigio -valkoviini.
Kannattaa kokeilla myös jääkaappikylmää fino- tai manzanilla-sherryä, joiden mantelinen sitruksisuus sopii mainiosti soijan, saken ja mirinin kanssa.
Oluen ystävä valitsee raikkaan ja maltaisen lagerin.
n. 4 cm pala inkivääriä
0,5 dl soijaa
0,5 dl sakea tai valkoviiniä
0,5 dl miriniä eli japanilaista riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
n. 600 g ruodottomia siika- tai kuhafileitä
sormisuolaa, valkopippuria myllystä
Paistamiseen
rypsiöljyä
Tarjoiluun
sitruunaa, kevätsipulia tai ruohosipulia, viipaloitua chiliä ja korianteria
Kuori ja viipaloi inkivääri. Laita se pieneen kattilaan soijan, saken, mirinin ja sokerin kanssa.
Kiehauta seos. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Kaada marinadi kalafileille. Peitä kelmulla ja anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia.
Taputtele kalat kuiviksi talouspaperilla.
Paista kalat ensin nahkapuoli alaspäin pannulla öljyssä muutama minuutti. Käännä kala varovasti ja jatka paistamista noin 6 minuuttia lisää. Kypsymisaika riippuu kalan paksuudesta.
Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Pirskottele kaloille sitruunamehua. Koristele kevät- tai ruohosipulilla, chileillä ja tuoreella korianterilla. Tarjoa heti.