Takaisin
Resepti

Japanilainen siika

Laktoositon

Japanilainen siika

Laktoositon
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Soijalla ja inkiväärillä marinoitu siika sopii riisin ja salaatin kera pääruoaksi tai vaikkapa uudistamaan joulun kalapöydän makuja.

Juomasuositus

Japanilaisen siian kanssa maistuu hedelmäinen, yrttisen mausteinen pinot grigio -valkoviini.

Kannattaa kokeilla myös jääkaappikylmää fino- tai manzanilla-sherryä, joiden mantelinen sitruksisuus sopii mainiosti soijan, saken ja mirinin kanssa.

Oluen ystävä valitsee raikkaan ja maltaisen lagerin.

Valmistusaineet
  • n. 4 cm pala inkivääriä

  • 0,5 dl soijaa

  • 0,5 dl sakea tai valkoviiniä

  • 0,5 dl miriniä eli japanilaista riisiviinietikkaa

  • 1 rkl sokeria

  • n. 600 g ruodottomia siika- tai kuhafileitä

  • sormisuolaa, valkopippuria myllystä


Paistamiseen

  • rypsiöljyä


Tarjoiluun

  • sitruunaa, kevätsipulia tai ruohosipulia, viipaloitua chiliä ja korianteria



Valmistusohjeet
  1. Kuori ja viipaloi inkivääri. Laita se pieneen kattilaan soijan, saken, mirinin ja sokerin kanssa.

  2. Kiehauta seos. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

  3. Kaada marinadi kalafileille. Peitä kelmulla ja anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia.

  4. Taputtele kalat kuiviksi talouspaperilla.

  5. Paista kalat ensin nahkapuoli alaspäin pannulla öljyssä muutama minuutti. Käännä kala varovasti ja jatka paistamista noin 6 minuuttia lisää. Kypsymisaika riippuu kalan paksuudesta.

  6. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Pirskottele kaloille sitruunamehua. Koristele kevät- tai ruohosipulilla, chileillä ja tuoreella korianterilla. Tarjoa heti.