Takaisin
Resepti

Jättikatkaraputacot

Jättikatkaraputacot

50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Näyttävät tacot syntyvät jättikatkaravuista, herkullisesta tuoretomaattisalsasta eli Pico de Gallosta sekä samettisen pehmeästä, sitruunaisesta aiolista. Seuraksi sopii hedelmäinen sauvignon blanc tai jääkylmä lager.

Juomasuositus

Chilestä tulee yrttisen hedelmäisiä ja runsaan aromikkaita sauvignon blanc -valkoviinejä. Limellä ja korianterilla silatut tacot saavat lisäripauksen raikkautta viinin rapsakasta hapokkuudesta. Tacojen klassinen juomapari on jääkylmänä nautittu vaalea lager, johon voi sujauttaa limeviipaleen. Molemmista juomatyypeistä löytyy myös herkullisia alkoholittomia vaihtoehtoja.

Valmistusaineet
  • 400 g kuorellisia jättikatkaravunpyrstöjä (raakoja)

  • 1 rkl öljyä

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 12 kpl pieniä, pehmeitä tacokuoria (katso resepti)

  • 1 rku korianteria

Pico de Gallo:

  • 400 g tomaatteja

  • 1 pieni punasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1–2 chiliä

  • 1 ruukku korianteria tai lehtipersiljaa

  • 2 limettiä (4 rkl mehua)

  • ¼ tl suolaa

  • ¼ tl mustapippuria

Sitruuna-aioli:

  • 1 dl majoneesia

  • 1–2 tl sitruunan kuorta raastettuna

  • 1–2 tl sitruunanmehua

  • 1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • ½ dl tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet
  1. Sulata jättikatkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ravut ja jätä ne lävikköön valumaan.

  2. Poista tomaateista kanta ja siemenet. Kuutioi tomaatit. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita ainekset keskenään. Lisää limetinmehu, suola ja mustapippuri. Anna maustua huoneenlämmössä.

  3. Valmista sitruuna-aioli sekoittamalla aiolin ainekset keskenään.

  4. Kuumenna paistinpannulla öljy ja paprikajauhe. Paista jättikatkaravunpyrstöjä molemmin puolin 1 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä.

  5. Kokoa annokset laittamalla pehmeän tacokuoren päälle hieman sitruuna-aiolia, Pico de Galloa ja nosta päälle paistetut ravut. Koristele tuoreella korianterilla.