Takaisin
Resepti

Jogurttijäätelötikkarit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Jogurttijäätelötikkarit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
4+ tuntia
6 hlö
4+ tuntia
6 hlö

Aikuiseen makuun sopivat jogurttijäätelötikkarit saavat makua kauden marjoista ja kuorrutetaan kuohuviinikastikkeella.

Juomasuositus

Voit tarjota jogurttijäädyketikkareiden kanssa samaa kuohuviiniä, jota olet käyttänyt reseptiin. Valitse kuohuviini Pirteä & Hedelmäinen -makutyypistä esimerkiksi Ranskasta tai Italiasta.

Valmistusaineet
  • 4 dl marjoja (esim. vadelma, mustikka, viinimarja) 

  • 4 rkl glukoosisiirappia 

  • 200 g turkkilaista jogurttia 

Kuohuviinimarjakastike: 

  • 3 dl marjoja (esim. vadelma, mustikka, mansikka) 

  • 1 dl kuohuviiniä 

  • 1/2 dl sokeria  

Tarjoiluun: 

  • 2 dl marjoja 

Valmistusohjeet
  1. Soseuta marjat tehosekoittimessa ja lisää joukkoon glukoosisiirappi. Sekoita marjasose jogurtin joukkoon. Kaada seos jäätelömuotteihin ja paina niihin jäätelötikut. Pakasta vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli. 

  2. Valmista kuohuviinimarjakastike. Mittaa kattilaan marjat, kuohuviini ja sokeri. Keitä 5 minuuttia ja anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin. Siivilöi kastike halutessasi, jolloin siitä tulee samettisen pehmeää.  

  3. Poista jäätelöt muotista ja tarjoa niiden kanssa kuohuviinimarjakastiketta sekä tuoreita marjoja. 

 

Vinkki: Jos haluat tikkareista raidallisia, sekoita puolet glukoosisiirapista marjasoseen ja puolet jogurtin joukkoon. Annostele kerroksittain jäätelömuotteihin ja sekoita kevyesti. Voit käyttää glukoosisiirapin sijaan myös tavallista sokeria, mutta silloin jäätelöstä ei tule yhtä pehmeää. 

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström