Jokirapu–avokadosalaatti

Monipuolinen ja ruokaisa avokadosalaatti sopii kesäpäivän raikkaaksi ruoaksi.

Valmistusaineet

  • 2 viipaletta paahto- tai maalaisleipää
  • n. 1 l sekasalaattia, esim. vuonankaalia, rucolaa ja punasalaattia
  • 1–2 kypsää avokadoa
  • n. 2 tl sitruunamehua
  • n. 200 g kypsiä jokiravunpyrstöjä
  • n. 100 g vuohenjuustoa isosta pötköstä (esim. chèvre Melusine)
  • 4–6 viipaletta amerikan-pekonia

Kastike:
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • (sormisuolaa)

Valmistusohjeet

  1. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Mausta pippurilla ja halutessasi ripauksella suolaa. Huomioi, että salaatin aineet ovat suolaisia.

  2. Leikkaa leivistä kuoret irti. Kuutioi leivät ja paahda niihin kuivalla, kuumalla pannulla kaunis väri. Laita hetkeksi sivuun.

  3. Pese ja kuivaa salaatti. Laita se tarjoilukulhoon. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Lisää avokadot salaattipedille ravunpyrstöjen kanssa. Murustele tai kuutioi juusto päälle.

  4. Leikkaa pekoni mahdollisimman pieniksi paloiksi. Paista palat rapeiksi pannulla keskilämmöllä. Nosta hetkeksi talouspaperille, niin enin rasva imeytyy paperiin. Lisää pekonipalat salaattiin.

  5. Viimeistele salaatti kaatamalla kastike joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.

Juomasuositus
Jokirapu-avokadosalaatti

Vuohenjuusto ja sancerre-viini ovat klassinen makupari. Sancerre sopii mainiosti myös jokirapujen kanssa nautittavaksi, joten tässä ruokalajissa palaset loksahtavat toden totta kohdalleen.