Takaisin
Resepti

Juotava tiramisu

Kasvisruokavalio

Juotava tiramisu

Kasvisruokavalio
10 min
2 hlö
10 min
2 hlö

Jo tiramisu-sanasta alkaa mielessä maistua ainakin espresso ja tumma kaakao. Klassikkoherkun tutut ainesosat löytyvät sen juotavasta versiosta, joka sopii erinomaisesti jälkiruokajuomaksi.

Valmistusaineet
  • 1 dl vahvaa espressoa 

  • 1 rkl sokeria 

  • 2 rkl karvasmantelilikööriä  

  • 1 dl kevytmaitoa (tai kermaa) 

  • 125 g mascarponejuustoa 

  • 1 tl vaniljasokeria 

Lisäksi: 

  • 2 savoiardi-keksiä 

  • 1 tl kaakaojauhetta 

Valmistusohjeet
  1. Sekoita keskenään espresso, sokeri ja likööri. Jaa juoma kahteen lämmönkestävään lasiin tai mukiin. 

  2. Lisää kulhoon mascarponejuusto ja 1/3 osa maidosta, sekoita tasaiseksi ja lisää loput maidosta.  Vaahdota vispilällä. Kaada vaahto espresson päälle laseihin. 

  3. Siivilöi savoiardi-keksin päälle ohut kerros kaakaojauhetta ja nosta keksi lasin reunalle. 

Vinkki: Klassiseen tiramisuun ei käytetä alkoholia, mutta reseptistä on erilaisia variaatioita, joissa on joko kahvilikööriä, mantelilikööriä tai sisilialaista marsalaviiniä. 

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström

Lämmittävä vadelma-suklaajuoma

Talvinen vadelma-suklaajuoma on ihana jälkiruoka tai herkullinen sellaisenaan esimerkiksi hyvän kirjan kumppanina.

Katso resepti >