Lämmin kikherne-lehtikaalisalaatti on osa toscanalaisen jouluillallisen alkupaloina tarjottavaa crostinipöytää.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tässä salaatissa sinihomejuuston suolaisuus korostaa glögisiirapin makeutta. Salaatissa on vain muutama raaka-aine, joten siirapin valmistuksen jälkeen ruoka syntyy melkein itsekseen. Intensiivisen makuinen salaatti sopii alkuruoaksi tai osaksi noutopöytää.
Talviselle juustosalaatille sopii punaviini: Italian Veneton täyteläiset ja usein muutaman jäännössokerigramman sisältävät ripassoviinit pärjäävät hyvin glögisiirapin mausteisuudelle, eivätkä pelästy sinihomejuuston suolaisuuttakaan.
Salaatti
2 kypsää päärynää
200 g sinihome- tai vuohenjuustoa
4 dl rucolaa tai salaattipinaattia
1 dl punasalaattia tai salaattisikuria pieninä paloina
2 dl paahdettuja, rouhittuja saksanpähkinöitä
0,5 tl mustapippuria myllystä
Kastike
2–4 rkl glögisiirappia
1 tl punaviinietikkaa
0,5 tl gourmetsuolaa, esim. Maldon
4 rkl oliiviöljyä
Glögisiirappi
5 dl punaviiniglögiä
5 dl sokeria
1 limetti
Valmista ensin kastike. Sekoita etikka glögisiirappiin (katso alla oleva ohje) ja mausta suolalla. Valuta joukkoon öljy ja sekoita hyvin.
Kuori päärynät ja viipaloi ne. Murustele tai leikkaa juusto sopiviksi suupaloiksi. Laita pestyt salaatit tarjoiluvadille. Nosta päälle päärynät ja juusto.
Valuta kastiketta salaatille. Viimeistele pähkinöillä ja mustapippurirouhaisulla.
Tee siirappi. Pese ja kuori limetti. Varo, ettei valkoista osaa tule mukaan, sillä se kitkeröittää maun.
Laita kuoripalat kattilaan. Lisää glögi ja sokeri. Kiehauta ja anna glögisiirapin porista hiljalleen n. 20 minuuttia. Huomioi, että siirappi jähmettyy liedeltä ottamisen jälkeenkin.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Säilytä siirappi jääkaapissa. Kovettuneen siirapin saa juoksevampaan muotoon lämmittämällä sitä mikrossa tai kattilassa.