Takaisin
Resepti

Juustoiset filokarkit

Kasvisruokavalio

Juustoiset filokarkit

Kasvisruokavalio
30 min
6 hlö
30 min
6 hlö

Filotaikinaan käärityt rapeat juustokarkit ovat hauska pikkusuolainen, jotka kätkevät sisäänsä valkohomejuustoa ja kuivattuja karpaloita.

Valmistusaineet 
  • 4 filotaikinalevyä 

  • 75 g voita 

  • 200 g valkohomejuustoa 

  • n. 2 dl kuivattuja karpaloita 

  • 1 dl pistaasipähkinöitä 

Valmistusohjeet
  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.  

  2. Sulata voi. Voitele 2 filotaikinalevyä voisulalla ja aseta molempien levyjen päälle toinen filotaikinalevy. Painele levyt yhteen. Leikkaa levyt saksilla pituussuunnassa neljään osaan ja leikkaa sitten neliöiksi. 

  3. Leikkaa valkohomejuusto 32 palaan. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä. 

  4. Lisää filotaikinapalan alareunaan pala juustoa ja 1 tl kuivattuja karpaloita. Rullaa pieneksi pötköksi ja kierrä päät karkkipaperin tapaan kiinni. Nosta filotaikinakarkit uunipellille leivinpaperin päälle. 

  5. Voitele voisulalla ja ripottele pinnalle pistaasimurua. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

    Vinkki! Filotaikina-arkit kuivuvat nopeasti, joten leivo ne heti kun ne ovat sulaneet. Loput taikina-arkit voit käyttää vaikka piirakan pohjaksi. 


    Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström