Kaali-kantarellipata

Kaali-jauhelihapata on kaikille tuttu juttu. Uutta jujua vanhaan herkkuun saa tekemällä ruoan soijarouheesta ja kuivatuista kanttarelleista. Näin syntyy kaikille sopiva vegepata.

Valmistusaineet

  • 1 dl kuivattuja kantarelleja liotettuna
  • puolikas pieni valkokaali
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 400 g juureksia, esim. palsternakkaa ja juuriselleriä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 4 dl + n. 6 dl kasvislientä
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • mustapippuria myllystä, (suolaa)
  • 1/4 tl kuivattua chiliä myllystä
  • 1 rkl siirappia

Valmistusohjeet

  1. Laita kantarellit likoamaan oheisen ohjeen mukaan.
  2. Viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja juurekset. Kuullota sipulisilppua hetki padassa öljyssä. Lisää soijarouhe ja 4 dl kasvislientä. Anna soijarouheen kypsyä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta soijarouhe kirvelillä, mustapippurilla ja chilillä.
  3. Lisää pataan loppu kasvisliemi, sienet, juurekset ja kaali. Valuta joukkoon siirappi. Anna seoksen kiehahtaa, vähennä lämpö keskilämmölle ja peitä kannella. Anna hautua puolisen tuntia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa nestettä.
  4. Mausta pata halutessasi suolalla. Lisää tarvittaessa pippuria ja chilirouhetta.
  5. Tarjoa pata ruis- tai muun leivän, riisin tai perunoiden kanssa.

Kantarellien liottaminen:

  1. Laita sienet pieneen astiaan ja lisää vettä niin, että sienet peittyvät. Anna liota noin 3 tuntia. Voit käyttää liotusveden pataan.
Juomasuositus
Kaali-kantarellipata

Pirteät ja hedelmäiset valkoviinit raikastavat kasvispadan lempeän makeaa makumaailmaa. Myös marjaisat ja raikkaat punaviinit esimerkiksi pinot noir -rypäleestä sopivat kaali-kanttarellipadan seuraksi.

Oluista kannattaa valita lager tai hedelmäinen ale.