Lampaankyljykset pannulla

Lampaankyljykset pannulla ovat nopea ja maukas pääruoka. Katso reseptin lopusta sopiva juomasuositus lampaankyljyksille.

Valmistusaineet

  • 12 - 16 karitsankyljystä

  • voita tai öljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • rosmariinia

  • (sitruunamehua)

Valmistusohjeet

  1. Varaa 3–4 kyljystä jokaiselle ruokailijalle. Kuumenna rasva pannussa. Paista kyljyksiä molemmilta puolilta pari minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Sirottele pintaan kevyesti suolaa, pippuria ja murskattua rosmariinia.
  2. Karitsankyljykset saavat jäädä sisältä ruusunpunaisiksi, jolloin ne ovat vielä meheviä. Voit pirskotella kypsille kyljyksille hiukan sitruunamehua
Juomasuositus
Juomasuositus lampaankyljyksille

Valitse karitsankyljysten kumppaniksi vivahteikas ja kehittynyt punaviini Espanjan Riojasta tai Italian Toscanasta. Kuplien ystävä valitsee runsaan & paahteiseen roseesamppanjan tai muun perinteisellä menetelmällä valmistetun roseekuohuviinin. Oluista täyteläinen Brown Ale istuu karitsan kanssa kauniisti.