Kahden suklaan karpalokakku

Tämä makeankirpeä kakku sopii tarjottavaksi niin kahvin kanssa kuin jälkiruokanakin.

Valmistusaineet

Pohja

  • 2 munaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl voisulaa
  • 1 dl kuivattuja karpaloita


Täyte

  • 150 g valkosuklaata
  • 1 dl vaahtoutuvaa kermaa


Kostutus

  • 3/4 dl maitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl vaniljasokeria


Kuorrutus

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl voisulaa


Koristeluun

  • karpaloita (tuoreita tai pakaste-) ja tomusokeria


Vuokaan

  • 1 rkl sulatettua voita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja voisula. Lisää varovasti sekoittaen karpalot. Ne voi korvata kuivatuilla paloitelluilla viikunoilla. Koristeluun kannattaa tuolloin käyttää tuoreita viikunoita.
  2. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka, jonka halkaisija on 20–24 cm. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista uunin alaosassa n. 35 minuuttia tai kunnes pohja on hammastikulla kokeiltaessa kypsä. Jäähdytä hetki ennen kumoamista.
  4. Valmista täyte sulattamalla paloiteltu valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Jäähdytä. Vatkaa kerma ja nostele se varovasti suklaan sekaan.
  5. Leikkaa kakkupohja kahtia. Sekoita vaniljamaidon ainekset ja kostuta kakku. Levitä täyte. Nosta toinen pohja kanneksi ja kostuta myös se vaniljamaidolla.
  6. Anna kakun vetäytyä hetki kylmässä sillä aikaa kun valmistat kuorrutteen. Mittaa kattilaan paloiteltu tummasuklaa sekä kerma ja sulata hitaasti sekoitellen. Lisää voisula ja kuorruta kakku. Koristele tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla.
Juomasuositus
Kahden suklaan karpalokakku

Jälkiruokaviiniksi sopii hapokkaan makea madeira. Myös punainen portviini istuu sen makumaailmaan.