Kahteen kertaan paistetut juurekset

Kahteen kertaan paistetut juurekset sopivat lisäkkeeksi moneen ateriaan. Samalla reseptillä voi tehdä myös vähän hienommat ranskalaiset, kun käyttää pelkkää perunaa.

Valmistusaineet

  • 6 Rosamunda-perunaa

  • 2 porkkanaa

  • 200 g juureksia, esim. palsternakkaa, bataattia 

  • n. 1 l rypsiöljyä

  • n. 1 tl sormisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Kuori juurekset. Leikkaa suorakaiteen muotoisia, paksuhkoja tankoja (n. 6 cm x 1 cm). 

  2. Lämmitä kattilassa noin viisi senttiä rypsiöljyä 150-asteiseksi. Mittaa lämpö lihalämpömittarilla. Friteeraa juureksia kourallinen kerrallaan (5–10 min). Nosta ne valumaan talouspaperille ja anna jäähtyä. 

  3. Nosta öljyn lämpö 180 asteeseen. Paista vielä toiseen kertaan öljyssä kullankeltaisiksi. Näin juureksista tulee rapeampia ja maukkaampia. Valuta perunat ja mausta suolalla.