Kahteen kertaan paistetut ranskalaiset

Ranskalaisten perunoiden ystävien kannattaa kokeilla kahteen kertaan paistamista: näin perunoista tulee rapeampia ja maukkaampia.

Valmistusaineet

  • 6–8 Rosamunda-perunaa

  • n. 1 l rypsiöljyä

  • n. 1 tl sormisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa perunoista suorakaiteen muotoisia, paksuhkoja tankoja (n. 6 cm x 1 cm).

  2. Lämmitä kattilassa rypsiöljyä 150-asteiseksi. Mittaa öljyn lämpö lihalämpömittarilla.

  3. Friteeraa perunoita kourallinen kerrallaan 5–10 minuuttia. Nosta perunat valumaan talouspaperille ja anna jäähtyä.

  4. Nosta öljyn lämpö 180 asteeseen. Paista perunat öljyssä toiseen kertaan kullankeltaisiksi. Näin perunoista tulee rapeampia ja maukkaampia. Valuta perunat ja mausta suolalla.