Kahvimousse

Kahvimousse voidaan tarjota pehmeänä annoslaseista tai hieman kohmeisena, palloiksi pyöriteltynä.

Valmistusaineet

  • 2 liivatetta (ja vettä liotukseen)
  • 150 g valkosuklaata
  • 4 keltuaista
  • 50 g tomusokeria
  • 4 tl espresso-pikakahvijauhetta
  • 2 dl kuohukermaa

Lisäke:
  • 4 veriappelsiinia (tai tavallista appelsiinia)
  • suklaalastuja

Valmistusohjeet

  1. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä.
  2. Lohko suklaa ja sulata se varovasti vesihauteessa tai mikrossa.
  3. Vaahdota keltuaiset kulhossa vesihauteen päällä, tomusokerin ja kahvijauheen kanssa. Lämpö tekee vaahdosta kuohkeaa. Ota kulho pois hauteesta ja lisää vatkaten joukkoon sulatettu suklaa.
  4. Puristele liivatteista enin neste. Sulata liivatteet nopeasti kattilassa ja sekoita ne suklaavaahdon joukkoon. Sulamisessa menee vain hetki, joten vahdi kattilaa huolella.
  5. Kääntele lopuksi suklaavaahdon joukkoon vaahdotettu kerma.
  6. Kaada seos annoslaseihin ja hyydytä kylmässä 6 tuntia tai yön yli.
  7. Kuori ja leikkaa appelsiinit nahattomiksi paloiksi. Koristele annokset appelsiineilla ja suklaalastuilla juuri ennen tarjoilua.


Vinkki:
Kaada seos kulhoon ja hyydytä jääkaapissa yön yli. Laita sen jälkeen tunniksi pakastimeen, muotoile palloiksi jäätelökauhalla.
Juomasuositus
Kahvimousse
Ihana mousse maistuu makean, italialaisen kuohuviinin kera sekä makean ranskalaisen kuohuviinin kera.