Kokonainen kala inkivääri-sitruunaruohokastikkeella

Uunissa paistettua kalaa saattelee inkiväärinen kastike.

Valmistusaineet

  • 2 kokonaista pikkusiikaa suomustettuna ja ilman sisälmyksiä
  • suolaa, rouhittua mustapippuria
  • 2 limettiä
  • n. 2 dl hienonnettua korianteria
  • n. 4 rkl voita tai rypsiöljyä

Inkiväärikastike
  • 2 kevätsipulia
  • (halutessasi 100 g siitakesieniä) n. 5 cm pala inkivääriä
  • 1 sitruunaruoho
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • n. 4 dl kalalientä
  • 2 tl palmusokeria
  • 1 rkl limettimehua
  • maissitärkkelystä

Valmistusohjeet

  1. Pyyhi kalat talouspaperilla. Leikkaa kylkiin terävällä veitsellä pienet viillot. Mausta kala sisältä ja ulkoa suolalla ja mustapippurilla.
  2. Täytä kalat limettiviipaleilla, korianterilla ja voinokareilla. Voitele kaloja reilusti suuremmat palat foliota rypsiöljyllä. Nosta kalat folioille ja taita tiiviiksi paketeiksi. Nosta paketit sauma ylöspäin pellille. Paista 200-asteisen uunin keski­tasolla noin 20 minuuttia. Kun kalan liha irtoaa hyvin ruodoista, kala on kypsää.
  3. Viipaloi kevätsipulit (ja jos haluat kastikkeeseen myös sieniä, viipaloi ne myös nyt.) Laita ne hetkeksi sivuun. Kuori inkivääri ja viipaloi se pienen pieniksi paloiksi. Suikaloi chili ja leikkaa sitruunaruoho neljään osaan.
  4. Paista inkivääriä, chiliä ja sitruunaruohoa öljyssä muutama minuutti. Lisää sienet ja kevätsipulit. Jatka paistamista käännellen hetki. Lisää joukkoon kalaliemi, sokeri ja limettimehu. Anna kastikkeen kiehahtaa. Poista sitruunaruoho. Suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan maissitärkkelyksellä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai limettimehua. Valele kastiketta kalojen päälle.
  5. Tarjoile keitetyn riisin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.