Takaisin
Resepti

Kalkkuna-sardellitonnato

Kalkkuna-sardellitonnato

20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Tässä versiossa vitello tonnatosta kalkkunapaisti taiteillaan pienelle, paahdetulle leivälle ja päälle nostetaan sardellilla maustettua kastiketta.

Juomasuositus

Valitse tälle italialaishenkiselle herkulle raikas, kuiva valkoviini Pohjois-Italiasta. Maan omat, muualla harvinaiset lajikkeet, kuten Arneis, Cortese tai Ribolla Gialla jatkavat ruoan yllätyksellistä linjaa. Tutumpi, mutta yhtä hyvä vaihtoehto on kevyen yrttinen pinot grigio tai hedelmäinen chardonnay samoilta alueilta. Hennon päärynäinen prosecco on trendikäs valinta kuohuviinipuolelta.

Valmistusaineet
  • 300 g kalkkunaleikkelettä, joko valmiina ostettua tai fileerullasta itse leikattuna

Sardellitonnato-kastike
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl pieniä kapriksia
  • 6 sardellifileetä (myös tonnikala käy)
  • 2 dl majoneesia
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • (suolaa), mustapippuria myllystä

Koristeluun
  • rucolaa, kapriksia, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesaanilastuja

Tarjoiluun
  • paahdettua patonkia
Valmistusohjeet
  1. Kuori valkosipulit. Laita kaikki kastikeainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileähköksi.

  2. Asettele kalkkunaviipaleet laakealle vadille tai paahdettujen patonkiviipaleiden kanssa. Levitä päälle kastike. Koristele rucolalla, kapriksilla, parmesaaniraastella ja pinjansiemenillä.