Takaisin
Resepti

Kalkkunarulla

Gluteeniton

Kalkkunarulla

Gluteeniton
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Makeat maut sopivat hyvin linturuokien kumppaniksi.

Juomasuositus

Tämän kalkkunarullan kanssa sopii erinomaisesti maltillisesti tammitettu ja paahteinen kalifornialainen chardonnay.

Valmistusaineet
  • noin 600–800 g kalkkunapaisti

  • suolaa ja pippuria

  • 100 g gorgonzolajuustoa

  • 2 dl kuivattuja sokeroituja omenoita kuutioina

  • voita paistamiseen

Lisäke

  • salaattisekoitusta

Kastike

  • 1/2 dl juoksevaa hunajaa

  • 3 rkl valkoista balsamietikkaa

Valmistusohjeet
  1. Halkaise paksu kalkkunapaisti siten, että ”sarana” jää ehjäksi. Halkaise sitten vielä molemmat lihalevyt saranapuolelta siten, että saat ”haitarin” eli neljä toisissaan kiinni olevaa lihaviipaletta. Levitä yhdeksi levyksi. Nuiji litteäksi.

  2. Suolaa ja pippuroi. Murenna pinnalle juusto ja omenakuutiot. Kääri liha rullalle kuin kääretorttu ja sido paistinarulla tai cocktailtikuilla.

  3. Paista lihan pinta pannulla voissa ruskeaksi ja aseta uunivuokaan. Paista hitaasti 150-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia lihan paksuudesta riippuen.

  4. Kääri liha folioon lepäämään ennen leikkaamista.

  5. Viipaloi.

  6. Tarjoa rullaa salaatin kera. Kastikkeeksi sopii ohut hunaja-etikkaraita.

Vinkki! Kalkkunarullasta tulee sitä näyttävämpi, mitä ohuemmaksi kokki sen malttaa leikata.