Takaisin
Resepti

Kampasimpukoita chablis’lle

Kampasimpukoita chablis’lle

20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Tarjoile yrteistä, parmesaanista ja japanilaisista panko-leipämuruista kepeän rapsakan hunnun saaneet kampasimpukat pikkupurtavaksi chablis'n kera.

Juomasuositus

Laadukas chablis on valkoviinien klassikko. Lahjaviinien ykkösalueita ovatkin Ranskan alueet Chablis, ydin-Bourgogne ja Alsace. Chablis on kiistattoman täydellinen seuralainen äyriäisille.

Valmistusaineet
  • 1,5 dl panko-muruja 

  • 2 rkl voisulaa

  • 2 tl oliiviöljyä

  • 1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna

  • 2 rkl hienoksi raastettua parmesaania

  • n. 1 tl sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

  • 12 isoa kampasimpukkaa

  • sitruuna- ja limelohkoja

Valmistusohjeet
  1. Yhdistä panko-murut, voisula, öljy ja valkosipuli. Lisää parmesaani. Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.

  2. Taputtele kampasimpukat kuiviksi talouspaperilla. Mausta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla. Pyörittele kampasimpukat pankoseoksessa. Laita uunivuokaan ja lisää päälle pankoseosta.

  3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoa sitruuna- tai limelohkojen kera.


Vinkki: Panko-murut ovat japanilaisia leipämuruja ja niitä on tarjolla esimerkiksi Yutaka-merkkisinä. Voit korvata ne hieman kuivahtaneella vaalealla leivällä; ei kuitenkaan korppujauhoilla.