Katso resepti >
Kampasimpukoita chablis’lle
Tarjoile yrteistä, parmesaanista ja japanilaisista panko-leipämuruista kepeän rapsakan hunnun saaneet kampasimpukat pikkupurtavaksi chablis'n kera.
Odotathan hetken…
Tarjoile yrteistä, parmesaanista ja japanilaisista panko-leipämuruista kepeän rapsakan hunnun saaneet kampasimpukat pikkupurtavaksi chablis'n kera.
1,5 dl panko-muruja
2 rkl voisulaa
2 tl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
2 rkl hienoksi raastettua parmesaania
n. 1 tl sormisuolaa, mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
12 isoa kampasimpukkaa
sitruuna- ja limelohkoja
Yhdistä panko-murut, voisula, öljy ja valkosipuli. Lisää parmesaani. Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
Taputtele kampasimpukat kuiviksi talouspaperilla. Mausta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla. Pyörittele kampasimpukat pankoseoksessa. Laita uunivuokaan ja lisää päälle pankoseosta.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoa sitruuna- tai limelohkojen kera.
Vinkki: Panko-murut ovat japanilaisia leipämuruja ja niitä on tarjolla esimerkiksi Yutaka-merkkisinä. Voit korvata ne hieman kuivahtaneella vaalealla leivällä; ei kuitenkaan korppujauhoilla.