Takaisin
Resepti

Kanaa ”Cordon Bleu”

Kanaa ”Cordon Bleu”

30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Tämä helppo kanaruoka yllättää vaativammankin kulinaristin.

Juomasuositus

1970-luvun herkku tekee yllättävän paluun kulinaariselle kartalle, kun siihen yhdistää pinot noirin Côte d'Orin alueelta Bourgognesta. Viinin hedelmäisyys ja raikkaat hapot sopivat hyvin broilerin kevyelle maulle ja kinkun ja juuston rasvoille.

Edullisempi juomakumppani tälle ruoalle on burgundereita muistuttava Uuden-Seelannin pinot noir.

Valmistusaineet
  • 4 maustamatonta broilerin minuuttipihviä

  • (sormi)suolaa, valkopippuria myllystä

  • 4 viipaletta maukasta juustoa (esim. sinihomejuusto,

  • taleggio tai gruyère)

  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

Leivittämiseen:

  • n. 1 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 2 kananmunaa

  • n. 3 dl korppujauhoja

Paistamiseen:

  • n. 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohjeet
  1. Mausta broileripihvit suolalla ja pippurilla. Laita jokaisen pihvin päälle pala juustoa ja kinkkuviipale. Taita pihvit kaksinkerroin ja purista ne tiukasti kiinni. Kiinnitä halutessasi cocktailtikuilla, niin juusto ei karkaa paistamisen aikana.

  2. Mittaa vehnäjauhot, kevyesti vatkatut munat ja korppujauhot jokainen omalle syvälle lautaselle. Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munassa ja lopuksi pyörittele korppujauhoissa.

  3. Paista pihvejä pannulla miedolla lämmöllä öljyssä n. 5 minuuttia molemmilta puolilta. Tarkista kypsyys ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi juuresmuusin ja vihreän salaatin kanssa.