Kanaa ja siikliä samppanjalle

Juhlan tuntua aterialle saat paistamalla luomukanan uunissa ja tarjoamalla sen makupariksi vuosikerta- tai luksussamppanjaa.

Valmistusaineet

  • 1 kokonainen luomukana (n. 1 kg)

  • 2 rkl extra virgin -oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 15 pientä perunaa, esim. siikliä

  • 4 salottisipulia

  • 2 fenkolia

  • 0,5 dl vaahterasiirappia

  • 1 sitruunan mehu

  • 3 rkl voita

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pyyhi kana talouspaperilla sisältä ja päältä. Sido halutessasi jalat paistinarulla. Hiero kana 2 ruokalusikallisella oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta uunivuokaan.

  2. Pese perunat ja laita ne kanan kanssa samaan uunivuokaan kuorittujen, kokonaisten salottisipuleiden kanssa. Paista 30 minuuttia.

  3. Lohko fenkoli viipaleiksi. Lisää ne uunivuokaan. Kaada kanan päälle vaahterasiirappi ja sitruunamehu. Laita vuokaan voi. Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Jatka paistamista n. 45 minuuttia. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana vuoassa olevalla nesteellä. Valuta vielä halutessasi päälle extra virgin -oliiviöljyä.

  4. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Työnnä se koiven paksuimpaan kohtaan, varo osumasta luuhun. Lintu on kypsää, kun mittari osoittaa 74 astetta. Anna lihan levätä vähintään 10 minuuttia.


Juomasuositus
Kanaa ja siikliä samppanjalle

Vuosikerta- ja luksussamppanjat sopivat täydellisesti hienostuneet maut mereltä eli osterit, hummerit ja tyylikkäät kalaruoat. Rustiikimpi, vaikkei suinkaan vähäisempi, makupari löytyy Bressen kanasta tai muusta vapaana kasvaneesta siivekkäästä.