Takaisin
Resepti

Kanaraviolit ja sahramikastike

Kanaraviolit ja sahramikastike

1 tunti 30 min
5 hlö
1 tunti 30 min
5 hlö

Herkulliset pastatyynyt  täytetään kanapekonilla ja ricottajuustolla. Annos viimeistellään ylellisellä sahramikastikkeella.

Juomasuositus

Sahramilla silatut raviolit kaipaavat tyylikästä ja aromaattista valkoviiniä. Italialainen valkoviini tukee kauniisti raviolin sitruunaisia sävyjä ja salvian aromimaailmaa. Kokeile raviolin kanssa pecorino-viinejä Abbruzzeilta tai verdicchioita Marchesta.

Valmistusaineet

Pastataikina:

  • 300 g (4,5 dl) durumvehnäjauhoja 

  • 3–4 (2 dl) kananmunaa 

  • 1 tl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

Täyte:

  • 120 g broileripekonia

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 250 g ricottajuustoa

  • 100 g parmesaanijuustoa

  • 1 sitruunan kuori

  • 1 muna

  • 1/4 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

Kastike:

  • 12 salvianlehteä

  • 1 rkl voita paistamiseen

  • 1 ps (0,5 g) sahramia

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 1 tl sokeria

  • 100 g voita

Viimeistely:

  • 50 g parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet
  1. Valmista pastataikina. Mittaa jauhot pöydälle ja tee keskelle kuoppa. Lisää munat, oliiviöljy ja suola kuoppaan. Aloita sekoittaminen keskeltä reunoja kohden, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vaivaa taikina sileäksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

  2. Valmista täyte. Paista pekoniviipaleet kuumalla pannulla öljyssä. Hienonna ne veitsellä. Raasta parmesaani ja sitruunankuori. Sekoita kaikki täytteen ainekset. 

  3. Jaa taikina kahteen osaan. Laita toinen pala kelmun alle odottamaan, jotta taikina ei kuivu. Painele taikinaa jauhoja apuna käyttäen hieman ohuemmaksi. Aloita pastakoneen suurimmalla telavälillä. Rullaa taikinaa muutaman kerran koneen läpi ja taittele taikina aina kolmeen osaan. Käytä jauhoja apuna, jos taikina tarttuu koneeseen. Säädä asetusta isommaksi ja jatka, kunnes olet saavuttanut telavälin 5–6.

  4. Levitä pastalevyt työtasolle. Jaa täytteestä toiselle pastalevylle ruokalusikallisen kokoisia nokareita kahteen riviin. Jätä kekojen väliin ja reunalle tilaa noin 4 senttiä. Kostuta reunat vedellä ja lisää toinen pastalevy päälle. Painele reunat kiinni. Leikkaa taikinapyörällä ravioleiksi. 

  5. Valmista kastike. Paista salvianlehdet ensin pannulla voissa ja nosta sivuun odottamaan koristelua. Ota pannu hetkeksi pois levyltä. Lisää sahrami, sitruunanmehu ja sokeri. Kuumenna ja lisää voita vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. 

  6. Keitä ravioleja suolalla maustetussa runsaassa vedessä. Kaada hieman oliiviöljyä veteen. Keitä muutama minuutti. Nosta raviolit reikäkauhalla lautaselle. Valuta päälle kastiketta. Viimeistele salvianlehdillä ja raastetulla parmesaanilla. 

Vinkki: Voit tehdä raviolit keittämistä vaille valmiiksi noin tuntia ennen tarjoamista. Säilytä raviolit irrallaan toisistaan jauhotetun leivinpaperin päällä keittiöpyyhkeellä peitettynä.

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström