Kania punaviinissä

Tämä pohjoisespanjalainen klassikkoruoka on saanut innoituksensa Jamie Oliverilta. Kanin voi korvata vaikkapa possun sisäfileellä.

Valmistusaineet

  • 2 kania (yht. n. 2,5 kg)

  • 6 salottisipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 0,75 dl oliiviöljyä

  • 2 tl jauhettua paprikaa

  • 2 rosmariininoksaa

  • 1 plo (7,5 dl) punaviiniä

  • (kasvislientä)

  • 2 prk (á 250 g) grillattuja paprikoita

  • suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kani tasakokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit. Puolita valkosipulit, ja puolita tai lohko salottisipulit.

  2. Paista kanipalojen pintaan kaunis väri pannulla öljyssä. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä. Ota kanipalat hetkeksi sivuun.

  3. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä padassa. Lisää joukkoon kanit, paprika ja rosmariini. Kaada viini pataan. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle. Peitä kannella ja anna kypsyä n. 1,5–2 tuntia tai kunnes kani on pehmeää. Lisää joukkoon kasvislientä, jos pata tuntuu kuivalta.

Juomasuositus
Kania punaviinissä

Valitse kanipadan kumppaniksi vivahteikasta ja kehittynyttä tai rotevaa tai voimakasta punaviiniä Espanjasta

Ribera del Dueron Tinto Fino eli Tempranillo täydentää kauniisti kanipadan yrttistä mausteisuutta mehevällä hedelmäisyydellään ja tasapainoisella tammisuudellaan.