Karamellisoidut hedelmät

Tee kuten ranskalainen ja naita samppanja brie-juuston kanssa taivaalliseksi makupariksi. Kunnon kimpale Brie de Meaux -juustoa, viereen aavistuksen karamellisoituja, pähkinäisiä hedelmiä ja lasiin samppanjaa.

Valmistusaineet

  • 4 keltaista luumua, aprikoosia tai nektariinia

  • 3 rkl voita

  • 4 rkl sokeria

  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta

  • 4 rkl vettä

  • 4 rkl paahdettuja pähkinöitä, esim. macadamia

Valmistusohjeet

  1. Puolita hedelmät ja poista kivet. Viipaloi hedelmäliha.

  2. Mittaa voi pannulle ja anna sulaa. Lisää sokeri, hedelmäviipaleet ja appelsiininkuori. Paista noin minuutti. Lisää vesi ja kiehauta seos.

  3. Tarjoa haaleana tai jäähtyneenä brie-juuston kanssa. Ripottele päälle pähkinöitä.

Juomasuositus
Karamellisoidut hedelmät

Runsaan hedelmäinen ja briossinen vuosikertasampaanja tai vadelmaisen täyteläinen roseesamppanja ovat juhlavia kumppaneita.

Kokeile myös runsaita ja paahteisia chardonnayta tai vivahteikkaita ja kehittyneitä pinot noireja tämän viiniystävällisen herkun kanssa.