Takaisin
Resepti

Karpalo-amaretto-sour

Gluteeniton
Laktoositon

Karpalo-amaretto-sour

Gluteeniton
Laktoositon
10 min
1 hlö
10 min
1 hlö

Tässä juhlaversiossa drinkkiklassikko amaretto sour saa marjaista makua karpalomehusta. Hehkuvanpunainen karpalo-amaretto-sour on mainio vaihtoehto glögille joulunajan tapaamisten aperitiiviksi tai vaikka jälkiruokadrinkiksi.

Valmistusaineet
  • 3 cl amarettoa

  • 3 cl tuorepuristettua sitruunamehua

  • 1 cl sokerisiirappia

  • 4 cl karpalomehua

  • 2 cl munanvalkuaista

  • jäitä


Koristeeksi:

  • cocktailkirsikka

Valmistusohjeet
  1. Mittaa kaikki raaka-aineet shakeriin tai kannelliseen purkkiin. Lisää jäitä ja ravista huolellisesti.

  2. Siivilöi juoma jäillä täytettyyn lasiin. Koristele cocktailkirsikalla. Voit halutessasi viimeistellä juoman muutamalla tipalla bitteriä (maustekatkeroa).

Vinkki: Alkoholittoman juoman saat vaihtamalla amaretton amarettosiirappiin. Vegaanisessa juomassa voit korvata munanvalkuaisen kikherneliemellä. 

Resepti Santeri Saarinen, kuva Kristiina Kurronen