Näin säilöt marjat ja hedelmät
Säilöntä on hauskaa ja herkullista hommaa, itselle ja lahjaksi. Hyödynnä mausteeksi erilaisia liköörejä tai katkeroita, niin saat tuotokseen pikanttia lisämakua.
Lue lisää >
Odotathan hetken…
Metsiemme rubiiniksi kutsuttu karpalo on hyvä C-vitamiinin ja kuidun lähde. Valmista marjoista vaikka hilloa marttojen ohjeella.
1 kg (noin 2 l) karpaloita
3–4 dl vettä
7–8 dl sokeria
Puhdista karpalot. Keitä vettä ja sokeria noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon puhdistetut marjat.
Keitä hilloa pienellä lämmöllä noin puoli tuntia. Ravistele kattilaa välillä pohjaan palamisen estämiseksi. Kuori vaahto.
Tölkitä hillo hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin piripintaan. Sulje kannet välittömästi.