Takaisin
Resepti

Karviaischutney

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Karviaischutney

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
40 min
10 henkilöä
40 min
10 henkilöä

Karviaisten aavistuksen kirpeä puraisu tekee chutneystä täydellisen hillokkeen – suolaisenmakean ja aavistuksen mausteisen.

Juomasuositus

Jos chutneytä tarjoillan grillatun lihan tai broilerin kanssa, juomaksi sopii hienosti ranskalainen tai brittiläinen puolikuiva tai puolimakea siideri. Siiderin lievä makeus ja kypsä omenaisuus taittavat tulisuutta kauniisti.

Valmistusaineet
  • 500 g karviaisia
 

  • 2 punasipulia
 

  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
 

  • 2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä

 

  • 1 tl chilirouhetta 

  • 0,5 tl kanelia
 

  • 3 dl hillosokeria
 

  • 1 dl fariinisokeria 
 

  • 0,5 tl suolaa
 

  • 0,5 dl valkoviinietikkaa



Valmistusohjeet
  1. Perkaa karviaiset. Kuori ja kuutioi sipuli ja inkivääri. 

  2. Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja hauduta, kunnes karviaiset ovat pehmenneet soseeksi ja muuttuneet hieman hillomaiseksi (n. 30 min). Huomioi, että jäähtyessään seos jähmettyy lisää.

  3. Kaada chutney pestyihin kuumiin tölkkeihin ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.