Karviaischutney

Karviaisten aavistuksen kirpeä puraisu tekee chutneystä täydellisen hillokkeen – suolaisenmakean ja aavistuksen mausteisen.

Valmistusaineet

  • 500 g karviaisia
 

  • 2 punasipulia
 

  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
 

  • 2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä

 

  • 1 tl chilirouhetta 

  • 0,5 tl kanelia
 

  • 3 dl hillosokeria
 

  • 1 dl fariinisokeria 
 

  • 0,5 tl suolaa
 

  • 0,5 dl valkoviinietikkaa



Valmistusohjeet

  1. Perkaa karviaiset. Kuori ja kuutioi sipuli ja inkivääri. 

  2. Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja hauduta, kunnes karviaiset ovat pehmenneet soseeksi ja muuttuneet hieman hillomaiseksi (n. 30 min). Huomioi, että jäähtyessään seos jähmettyy lisää.

  3. Kaada chutney pestyihin kuumiin tölkkeihin ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Juomasuositus
Karviaischutney

Jos chutneytä tarjoillan grillatun lihan tai broilerin kanssa, juomaksi sopii hienosti ranskalainen tai brittiläinen puolikuiva tai puolimakea siideri. Siiderin lievä makeus ja kypsä omenaisuus taittavat tulisuutta kauniisti.