Takaisin
Resepti

Kasvis-paneerpelti tai paahdettu sosekeitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Kasvis-paneerpelti tai paahdettu sosekeitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Näistä aineksista saat helposti kaksi ruokaa: ensin juustoisen kasvispellin, ja jos siitä jotain jää, surautat lopuista helposti täyteläisen sosekeiton. Tai jatka valmistamista suoraan herkulliseksi paahdetuksi sosekeitoksi!

Juomasuositus

Tiesitkö, että Libanon on vanha ja perinteinen viinimaa? Libanonin punaviinien vivahteikas mausteisuus ja kypsä marjaisuus on herkullinen pari tälle makeanmausteiselle peltiruoalle tai sosekeitolle, jossa on vivahde Lähi-Idän makumaailmaa.

Valmistusaineet
  • 1 (600 g) bataatti

  • 1 sipuli

  • 2 (350 g) päärynää

  • 1 tlk (380/230 g) isoja valkoisia papuja

  • 2 rkl harissatahnaa

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • ½ tl suolaa

  • 225 g paneerjuustoa

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • ½ tl mustapippuria

Jogurttikastike:

  • 200 g turkkilaista jogurttia

Valmistusohjeet
  1. Kuori bataatti ja leikkaa se reiluiksi paloiksi. Kuori sipuli ja paloittele se. Kuori päärynä ja halkaise se. Poista siemenkota ja leikkaa siivuiksi.

  2. Huuhtele ja valuta pavut. Siirrä kaikki uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää harissa ja oliiviöljy. Sekoita.

  3. Lisää pellille paneerjuusto muutamaan osaan paloiteltuna. Paista pellillistä 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

    Vinkki: Voit valmistaa tästä ruoasta myös keiton. Kuumenna kattilassa ¾ – 1 litra kasvislientä (1 l vettä + 2 kasvisliemikuutiota). Lisää paahdetut kasvikset ja juusto, ja soseuta sauvasekoittimella.