Takaisin
Resepti

Kasvisdumplingit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Kasvisdumplingit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Kiinalaisten suosikit, dumplingit, saavat täytteekseen makean tomaattisen kasvistäytteen.

Juomasuositus

Tarjoile dumplingien kanssa keveää ja keksisen paahteista crémant-roseekuohuviiniä Alsacesta, joka on sopivan hedelmäinen ja herkkäarominen kiinalaisten mykyjen makumaailmalle.

Valmistusaineet

1 pkt dumplingkuoria (pakaste, aasialaiskaupoista) 

 

Kasvistäyte: 

  • 1/2 (350 g) kiinankaalia 

  • 1 porkkana 

  • 1 sipuli 

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 4 cm pala inkivääriä 

  • 1 rkl seesamiöljyä 

  • 1 rkl tomaattipyrettä  

  • 1 rkl sokeria 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1 rkl riisiviinietikkaa 

  • 2 rkl hoisinkastiketta 

  • 1/2 rkua korianteria 

 

Kastike:  

  • 1/2 dl soijakastiketta 

  • 1 rkl riisiviinietikkaa 

  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 

  • 1 tl inkivääriä raastettuna 

  • 1 rkl seesaminsiemeniä 

Valmistusohjeet
  1. Sulata dumplingkuoret pakkauksen ohjeen mukaan. 

  2. Valmista täyte. Hienonna kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori inkivääri lusikan avulla ja hienonna.  

  3. Paista kasviksia pannulla seesamiöljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää tomaattipyre, sokeri, suola, riisiviinietikka ja hoisinkastike. Anna hautua vielä hetki ja nosta pannu levyltä. Hienonna korianteri ja lisää pannulle. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 

  4. Ota yksi kuori ja lisää sen päälle noin ruokalusikallinen täytettä. Kostuta reunat kevyesti vedellä ja painele reunat tiiviisti yhteen. Purista sormilla kevyesti liu’uttaen, jolloin saumaan muodostuu poimu. Jatka kunnes koko dumpling on suljettu. 

  5. Kuumenna pannulla seesamiöljy ja paista dumplingit pannulla keskilämmöllä. Lisää vesi ja peitä kannella. Anna hautua 1-2 minuuttia. Nosta dumplingit lautaselle.  

  6. Valmista kastike sekoittamalla keskenään kaikki ainekset. Tarjoa kastike dumplingien kanssa. Koristele halutessasi tuoreella ruohosipulilla. 

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Anri Lindström