Katkarapupata kasarityyliin

Ihana retroherkku, katkarapupata, valmistuu käsittämättömän vähistä raaka-aineista. Lisäksi tämä herkku on valmis muutamassa minuutissa.

Juomasuositus
Juomasuositus
Aromikas ja puolikuiva valkoviini tasaa katkarapupadan chilin polttavuutta. Viinilasiin kannattaakin valita joko hapokas ja puolikuiva riesling tai sitä täyteläisempi pinot gris Ranskan Alsacesta.

Oluista padan oheen sopii parhaiten kepeä vaalea lager.

Valmistusaineet

  • 2–5 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • n. 600 g kuorettomia (jätti) katkarapuja, raakoja tai kypsiä
  • n. 5 dl öljyä
  • suolaa, vastarouhittua mustapippuria
  • (3 rkl tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa)

Tarjoiluun: patonkiviipaleita tai muuta leipää

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja siemenet. Viipaloi chili. Jos käytät raakoja pakastekatkarapuja, sulata ne ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Raaka katkarapu on väriltään harmaa, kypsä vaaleanpunainen.
  2. Kuumenna öljy kuumaksi pannulla. Lisää valkosipuli, chili ja raa’at ravut. Paista pannulla noin muutaman minuutin ajan. Jos käytät kypsiä katkarapuja, lisää ne vasta kun valkosipuli on kypsynyt. Jos pannu on laaja eikä öljy peitä rapuja, käännä ravut minuutin jälkeen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi persiljaa.
  3. Tarjoa patongin tai maalaisleivän kanssa.
Huom. reseptin öljymäärä on reilu, koska valmistusajatuksena on se, että katkaravut kypsyvät runsaassa määrässä öljyä, ikään kuin uppopaiston tapaan. Katkaravut nautitaan leivän kanssa, ja leipää voi myös dipata kohtuullisesti öljyyn. Kaikkea öljyä ei tarvitse nauttia.