Kermainen kantarelli- ja poropata

Kermainen, kantarelleilla aateloitu pata valmistuu kätevästi kaupasta saatavasta poronkäristyspakasteesta. Poron voi korvata hirven- tai naudanpaistikuutioilla.

Valmistusaineet

  • 4 salottisipulia
  • n. 400 g juureksia, esim. porkkanaa ja juuriselleriä
  • n. 300 g poronkäristyslihaa
  • 3 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 2 dl esikäsiteltyjä kantarelleja
  • n. 3 dl lihalientä
  • muutama oksa rosmariinia
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja kuutioi juurekset. Hienonna sulanut poronliha pienemmäksi veitsellä. Ruskista lihaa kevyesti padassa voissa. Lisää sipulit ja sienet. Jatka paistamista hetki.
  2. Kaada pataan lihaliemi ja lisää juurekset ja rosmariini. Anna kiehahtaa ja peitä kannella. Pienennä lämpö keskilämmölle ja anna hautua noin puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta seos. Voit halutessasi saostaa padan maissitärkkelyksellä, jos pidät paksummasta kastikkeesta.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa perunamuusin tai riisin kera.

Vinkki:
Padan kanssa voi tarjoilla vaikkapa perunamuusia. Mustaherukkahyytelö antaa pataan mukavan pyöreän maun.

Juomasuositus
Kermainen kantarelli- ja poropata
Poro on juomakumppanin suhteen joustava; hyviä valintoja padalle ovat monet sekä vanhan että uuden maailman punaviinit.