Kermamuhennetut espressosienet

Kermamuhennetut espressosienet saat tarvittaessa helposti muunnettua kastikkeeksi lisäämällä kerman ja kahvin määrää.

Valmistusaineet

  • 1 salottisipuli

  • 6 dl puhdistettuja metsäsieniä

  • 1 rkl voita

  • 1 iso prk (0,33 l) ruoka- tai kuohukermaa

  • 2 rkl espressokahvia

  • 0,5 tl sokeria

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa sienet sopivankokoisiksi suupaloiksi. Kuullota sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.

  2. Lisää pannulle voi ja sipuli. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada pannulle kerma ja espresso. Keitä noin 5 minuuttia.

  3. Mausta seos sokerilla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele halutessasi ruohosipuli- tai muulla yrttisilpulla.

Vinkki: Haluatko paksumpaa kastiketta? Voit halutessasi saostaa sen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.

Juomasuositus
Kermamuhennetut espressosienet

Kermaisten espressosienten makumaailmaa voi vahvistaa valitsemalla ruokajuomaksi mehevän ja hilloisen, kevyesti kahviaromisen punaviinin Etelä-Afrikasta.