Takaisin
Resepti

Kinkkumunakas

Kinkkumunakas

20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Munakas on todellinen keittiön moniottelija. Perusmunakas on hyvä sellaisenaan, mutta vielä herkullisempaa se on, kun joukkoon lisää ilmakuivattua kinkkua ja mozzarellaa tai muuta juustoa.

Juomasuositus

Kinkkumunakkaan kanssa kannattaa kokeilla vaaleaa lagerolutta. Viineistä munakkaan yhteyteen sopii parhaiten hedelmäinen ja tammeton chardonnay.

Valmistusaineet
  • 4 munaa

  • 4 rkl maitoa, kermaa tai vettä

  • suolaa, mustapippuria myllystä

  • 4 viipaletta keitto- tai ilmakuivattua kinkkua

  • n. 3/4 dl maukasta juusto-raastetta tai muutama viipale mozzarellaa

  • paistamiseen: n. 1 rkl öljyä tai voita

Valmistusohjeet
  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon neste. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista munakas pinnoitetulla pannulla öljyssä keskilämmöllä lähes kypsäksi.

  2. Kuutioi kinkku. Ripottele munakkaan päälle kinkkupalat ja juusto. Jatka paistamista, kunnes juusto sulaa hieman.

  3. Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin ja uunitomaattien kanssa. Uunitomaatit syntyvät, kun halkaiset kirsikkatomaatit, laitat ne uunivuokaan ja pirskottelet päälle hiukan öljyä. Ripottele päälle vielä suolaa, pippuria ja sokeria. Paista tomaatteja 100-asteisessa uunissa 1–4 tuntia.

Vinkki: Lisää munakkaaseen keitettyjä kasviksia, hienonnettua valko- tai salottisipulia tai yrttisilppua. Mausta munakas esimerkiksi paprikajauheella tai ripauksella chiliä.