Kirpakka braatvurstihodari

Tämä braatvurstihodari ei jätä ketään kylmäksi.

Valmistusaineet

  • 6 hot dog -sämpylää tai pitkä patonki
  • 6 braatvurstia
  • 500 g hapankaalia
  • 1 iso sipuli
  • 1 hapan omena (esim. granny smith)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 liemikuutio
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kuminaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 peruna
  • suolaa
  • dijonsinappia

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna omena sekä sipuli. Kuullota omena-sipulisilppua öljyssä kymmenisen minuuttia. Sekoita joukkoon hapankaali ja jatka kypsentämistä kymmenisen minuuttia. Lisää murennettu liemikuutio, sokeri ja viini. Anna porista kannen alla tunnin verran. Sekoittele välillä.
  2. Kuori peruna ja raasta se hapankaalin joukkoon. Kypsennä vielä puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  3. Paista braatvurstit ja kuumenna leivät. Pane braatvurstit leipien väliin, lusikoi päälle reilusti hapankaalia ja viimeistele sinapilla.
Juomasuositus
Kirpakka braatvurstihodari
Ryhdikäs ja runsaasti humaloitu pils on raikastava pari makkaran tuhtiudelle ja sointuu hyvin yhteen hapankaalin aromaattisen makumaailman kanssa.